ZUK Z2 dengan spesifikasi yang hebat

ZUK salah sebuah anak syarikat Lenovo memperkenalkan peranti baru daripada mereka ZUK Z2. Peranti ini dilancarkan dengan penuh taktikal selepas ZUK Z2 Pro. Badan peranti dibaluti dengan bingkai logam dan disertakan bateri besar. Menjalankan Android 6.0 Marshmallow dan cip pemprosesan Snapdragon 820 


ZUK Z2 bersaiz lebih kecil daripada Z2 Pro apabila hadir dengan skrin 5 inci dengan resolusi 1080p HD penuh dilitupi kaca melengkung 2.5D. Ia lebih tebal daripada versi Pro, 8.5 mm vs 7.5 mm tetapi datang dengan bateri yang lebih besar , 3500mAh vs 3100mAh. Menyokong pengecasan pantas 3.0 dengan USB Type-C dengan 80% dalam 1 jam pengecasan. Terdapat pengecasan tanpa wayar yangg perlu di beli dengan harga CNY300 (RM187).

Dikuasai dengan Snapdragon 820 yang melangkaui generasi permulaan asal ZUK dengan Snapdragon 801. Mempunyai 4GB RAM dengan 64GB memori dalaman tanpa menyokong slot kad memori tambahan.

Peranti ini menjalankan Android 6.0 Marshmallow dengan ZUI 2.0. Ia juga mempunyai pengimbas cap jari U-touch 2.0 yang dapat mengesan dalam masa 0.1 saat dan mampu mengesan dalam keadaan basah. Menyokong rangkaian LTE Cat. 6.

Pada bahagian kamera pula, menggunakan teknologi daripada Samsung iaitu sensor ISOCELL di bahagian belakang. Ia adalah 13MP sensor, saiz 1/2.6″ dengan 1.34 micrometer pixel. Ia juga menyokong PDAF autofokus dengan 0.1 saat kunci fokus penstabilan imej elektronik. Kamera hadapan dengan 8MP jugak mempunyai 1.34 micrometer pixel.

Z2 ini juga boleh merakam gambar resolusi video 4K dan mempunyai rakaman video pelahan yang hebat 960fps .

ZUK akan dilancarkan pada 7 Jun ini tetapi boleh membuat pra tempahan bermula hari ini. Ia boleh di dapati dengan harga CNY 1800 (RM1127). Boleh mendapatkannya di zuk.com, Suning Tesco dan kedai utama Lynx.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: